Online Mixing en Mastering

(stereo-en/ofmultitrackmixen)

Het mixen van de opgenomen sporen is een nauwkeurig proces waarin, samen met de muzikant wordt gezocht naar de juiste balans tussen alle instrumenten en de vocals. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse software om de sound net zo te laten klinken als op de radio. Denk hierbij bv aan EQ, compressie en bv een galm. Als de tracks zijn afgemixed moet het geheel gereed gemaakt worden voor de streaming dienst of radio. Dat noemen we “masteren”. Daarbij worden o.a. alle nummers even hard gemaakt, in de juiste volgorde gezet en geschikt gemaakt om af te luisteren op de radio(uitzending), streamingplatforms, hifi, computer en “telefoon”.

Dit proces is niet eenvoudig en vereist niet alleen kennis van zaken, maar ook heel veel ervaring. Maar RTS Studio is er voor jou om dit werk uit handen te nemen!

Opnemen Patricia

Je bent bij ons aan het goede adres voor online mixing. Alle muziek (tracks) die je thuis hebt opgenomen kun je online opsturen naar de RTS studio. Daar wordt het in overleg met jou ge(re)mixed en ge(re)mastered.

Heb je alleen een stereo-file van jouw nummer, dan kan dat alleen in grove lijnen worden ge(re) balanced. Denk hierbij aan het iets versterken of afzwakken van de vocals- , de bas- of de drums. En natuurlijk kan het resultaat opnieuw worden gemastered.

Meer weten?