Overzetten en restaureren van oude opnamen

Veel muzikanten hebben nog oude opnamen liggen die echt fantastisch zijn maar die ze niet meer durven te delen met anderen omdat de kwaliteit te slecht is. Denk aan ruisende recorder- en cassettebandjes, krassende en tikkende LP’s

Overzetten stereo opnamen

Dit hoeft niet het einde te betekenen van deze soms unieke muziek. Bij de RTS studio in Arnhem kunnen deze oude opnamen overgezet worden op MP3 (usb) of wav-file. Daarnaast kan indien gewenst deze muziek gerestaureerd worden. Zoals bv het weghalen van klikjes, ruis en andere oneffenheden. Maar ook het her-balanceren van de mix zoals het versterken of afzwakken van de vocal – de bas of de drums.

Restaureren multitracks

Heb jij nog oude multitrack opnamen van een te gek nummer, maar je doet er verder niets mee omdat de zang vals is en is het koortje ongelijk. De RTS studio kan deze oude multitrack opnamen oppoetsen. Met name de zang weer zuiver maken en het koortje weer gelijk laten zingen. Hetzelfde proces kan toegepast worden op instrumenten. Bv een basgitaar die een foutje maakt kan worden hersteld en bv het teveel aan fret-noise van een gitaar kan gereduceerd worden. Instrumenten die ongelijk zijn kunnen weer rechtgetrokken worden, zodat de begeleiding weer één dynamisch geheel wordt. De techniek staat voor niets.
De RTS studio heeft die techniek en weet ook hoe ze die moet gebruiken.

Meer weten?